Hvem er jeg

Jeg hedder Anette Zacho Laursen, og jeg brænder for at hjælpe børn, unge og deres familier med udfordringer i livet. Vi har alle en masse fantastiske færdigheder og med ønsket om at få et godt liv, men vi påvirkes også af de omgivelser og sociale sammenhænge vi er i, og det giver ind i mellem manglende både fysisk og psykisk overskud til at være med de udfordringer livet giver.

For mig er det vigtigt at fornemme, hvornår det ikke handler om at finde det positive og den endegyldig løsning i en samtale men også “bare” at kunne rumme det svære.

Jeg er ungerådgiver i Headspace (12 – 25 år), og rådgiver i LMS (landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade) for både børn og voksne, samt ungdomsklubmedarbejder i Lolland kommune. 

Jeg har altid arbejdet med mennesker i kritiske situationer og har undervisningserfaring og holdt mange foredrag, så jeg er vant til både at motivere og inspirere samt hjælpe med at holde fokus, når mennesker har det skidt. Jeg ved, at jeg kan hjælpe, når det ser aller mest håbløst ud til igen at tuer tro på fremtiden og at kunne mestre livet igen. 

Usikkerhed, lavt selvværd, langt væk fra egen identitet og føle ikke slår til er mange af de ting som unge slås med både over for sig selv og ens omgivelser. Vi pleaser og vil gerne mestre det næsten umulige, og ofte er vores fundament ikke stærk nok, hvis der kommer blæsevejr eller bump på livets landevej, og så er der brug for støtte og sætte ord på de svære ting. Det første skridt ER at fortælle det til en anden, det kan være en klassekammerat, ven, familie eller en klasselærer, og derefter kan det så være en samtale hos mig eller anden fagpersonale. 

Mine særlige fokus områder er ensomhed, angst og styrkelse af dit selvværd.

Jeg læser NLP, og jeg er kognitiv terapeut, mentor og ungecoach.

Privat bor jeg i Nykøbing Falster sammen med Erik og vores tre børn, to fodbold drenge (11 og 13 år) og en gymnastik pige (11 år). I fritiden går jeg til yoga, cykler og går gerne en tur i skoven, hvor jeg er meget inspireret af mindfulness i skoven “Skovbadning” (være tilstede i nuet), og jeg elsker at lave events i børnenes skoler og i fodboldklubben.

  • The women with the mission – alle har ret til et værdigt liv, og det handler om, at du har værdi som menneske.